2015. augusztus 17., hétfő

Gombás padlizsános ragu

Hozzávalók:

- 200 ml kókusztejszín
- 1 db padlizsán
- 4 db gomba
- 150 g texturált szójakocka
- rizs
- fűszerek

Elkészítés:
Texturált szója: lsd.:
http://vegancsaj.blogspot.hu/2015/07/ananaszos-curry-mogyoroval.html

A padlizsánt és a gombát felkockázzuk, majd a szójával együtt  kevés kókuszolajon megpirítjuk, fűszerezzük (só, bors, csili, rozmaring....).



Ráöntjük a tejszínt+ kb 2 dl vizet adunk még hozzá.


Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik a szósz.
Íme a végeredmény: :-)


2015. augusztus 15., szombat

Áfonyás banánturmix

Hozzávalók:
- 100 g áfonya
- 3 db banán
- 0,5 L víz
- 1 ek. kókuszvirágcukor
- 2 ek. kókusztejpor
(uccsó kettő elhagyható, anélkül is finom)

Elkészítés:
Az alapanyagokat turmixoljuk össze.
(Azt hiszem ezt nem nagyon tudom bővebben kifejteni :-))



 Jégkockával, és színes szívószállal tálaljuk :-)


Milánói tészta

Hozzávalók:
- 6 dl paradicsomlé
- 1 db hagyma
- 3 db gomba
- 200 g Tofu
- fűszerek
- tojásmentes tészta (ha itt Ercsiben lehet kapni, akkor sztem bárhol :-))


Elkészítés:
A hagymát kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott tofut és gombát. Tovább pirítjuk.


Ráöntjük a paradicsomlevet, ízlés szerint fűszerezzük (só, bors, oregánó, fokhagyma, bazsalikom...)


Kb még 20 percig főzzük a szószt, majd szépen ráhelyezzük a megfőtt tésztára. 


Padlizsánkrém

Hozzávalók:
- 3 db padlizsán
- 3 db paprika
- 1 db hagyma
- só, bors, olviaolaj

Elkészítés:
A padlizsánt, paprikát és a hagymást süssük meg sütőben (a hagymát utólag pirítottam meg, mivel véletlenül kimaradt a sütőbe pakolásnál :-))




Szedjük le a padlizsán héját, majd az összes alapanyagot botmixerrel turmixoljuk össze.


Íme az eredmény: 


2015. augusztus 11., kedd

Fűszeres sült zeller krumplival és mogyoróval

Hozzávalók:
- 1 db zeller
- 2 db krumpli
- egy marék sósmogyoró
- himalájai só, csili, zöld fűszerek

Elkészítés:
A meghámozott és felszeletelt zöldségeket +a mogyorót kevés vízben megpároljuk, majd ha elfőtt a levele meglocsoljuk kókuszolajjal, és hagyjuk, hogy piruljon kicsit.






Zabkása gyümölcsökkel

Hozzávalók:
- 50 g zabpehely
- xilit
- fahéj
- gyümölcsök

Elkészítés:
A zabpehelyre öntsünk vizet (én egy bögre z.pehelyhez 2 bögre vizet adtam), ízlés szerint mehet bele cukor, vagy édesítő, majd közepes lángon főzzük kb 15 percig.

Én banánt raktam bele, a tetejét pedig megszórtam fahéjjal+ áfonyával+ szederrel.

Nincs is ennél jobb napindító :-)


2015. augusztus 5., szerda

Tökös lecsó kölessel

Hozzávalók és elkészítés:

Lsd. korábban a tökös lecsónál:

http://vegancsaj.blogspot.hu/2015/07/tokos-lecso.html

+ 100 g köles

A lecsót felöntöttem kb 3 dl vízzel és beleszórtam a kölest. Így főztem tovább még kb 20 percig.